* NAISTEN JOOGAVAELLUS PAISTUNTUREILLA 31.7.-4.8.2024

Tunturissa kulkeminen voi olla matkaa omaan itseensä, uusien ystävien kanssa iloitsemista ja ihania hemmotteluhetkiä. Tämä ainutlaatuinen joogavaellus vie sinut Utsjoella Paistunturien koskemattomaan erämaahan. Avarassa maisemassa sinulla on tilaa hengittää ja aikaa itsellesi.

Paistuntureiden joogavaellus sopii niin hyväkuntoisille joogaajille kuin kokeneille erämaavaeltajille. Tarjolla on ihania hetkiä itselle hemmotellen kehoasi, erittäin laadukasta tuoretta ruokaa, jota saa nauttia unelmiensa ympäristössä. Aloittelevalle retkeilijälle lähteminen on helppoa ja turvallista. Oppaat huolehtivat suunnistamisesta, eikä sinun tarvitse kantaa kuin kevyt päiväreppu. Joogavaelluksella jää voimia nauttia luonnosta ja iloita elämästä.

Vaellamme Paistunturien erämaahan vajaan 20 kilometrin taipaleen, eikä sinun tarvitse kantaa kuin päivävarusteet. Muut tavarat kuljetetaan puolestasi. Paistuntureilla majoitutaan 7 hengen erämaamökissä tai halutessasi omassa teltassa.

Teemme vaelluksella dynaamista kehoa herättelevää joogaa, luontoharjoitteita, hengitysharjoituksia, meditaatiota ja Yinjoogaa. Retkillä teemme lyhyitä jooga-, hengitys- ja meditaatioharjoituksia sään niin salliessa. Nautimme luonnossa olemisesta, saunomme ja kylvemme kylpypaljussa tai kastaudumme tunturijärvessä. Tunturissa on myös mahdollisuus kalastaa.

Joogavaelluksella ruoka on todellista hyvänolonruokaa! Herkullinen ja ravitseva ruoka tarjoillaan kolmesti päivässä. Menusta löytyy niin raaka-puuroa kuin raakakakkuja sekä paljon muita todellisia herkkuja. Kala-aterioilla herkutellaan paikallista kalaa ja hyvällä kalaonnella tunturilammen rautua. Ruuat valmistetaan mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita ja luomuraaka-aineita käyttäen.

Paikkoja on rajoitetusti ja täten retriitille osallistuvat saavat hyvin yksilöllistä ohjausta sekä joogassa.

Paikka: Utsjoki, Osma (n. 12km Utsjoelta Karigasniemen suuntaan) & Koaskimjärvi / Paistunturit

Oppaat& joogaohjaajat: Aksana Kurola (Rovaniemi) & Nea Porsanger-Rintala (Utsjoki/Jyväskylä)

 

Miten paikalle?

Lentäen pääset Ivaloon tai Rovaniemelle.

Junalla pääset Rovaniemelle.

Rovaniemeltä ja Ivalosta pääsee linja-autolla tai kimppakyydityksellä.

 

Ohjelma:

ke 31.7.

Saapuminen Utsjoelle n. klo 17 – halutessasi voit saapua jo aiemmin.

Tulopäivänä tarjolla runsas päivällinen, lempeää joogaa sekä illan päätteeksi mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen Tenossa!

to 1.8.

Päivän ohjemassa aamiaisen, kevyen joogan ja tavaroiden pakkaamisen jälkeen päivän mittainen vaellus kohti paratiisia, Paistunturin erämaassa sijaitsevaa Koaskimjärven mökkimajoitusta. Matkan taittuessa jalkaisin, ehtii mieli ruumiin mukaan. Saavuttaessa taivaan ja maan rajalle Koaskimjärvelle, meitä hemmotellaan herkullisella ruoalla, lämpimällä saunalla, virkistävällä tunturijärven vedellä ja tietysti vielä ennen untenmaille käpertymistä lempeällä joogalla.

 

pe 2.8.

Tämän päivän teemana ovat rauhoittuminen, lempeys, hemmottelu ja yhteys ympäröivään luontoon. Meillä on mahdollisuus hiljentyä omaan rauhaan ympäröivästä luonnosta nauttien tai asettua toistemme seuraan jakamaan yhteisiä kokemuksia ja hetkiä.

 

la 3.8.

Toisen aamun valjetessa tunturissa, on aika valmistella sekä keho että päiväreppu päiväretkeä varten. Edellisen päivän teemojen hengessä tänään suuntaamme retkelle, jonka sisältö rakentuu luonnon säätelemänä, eli säiden mukaan. Illalla on taas aika rauhoittua joogan äärelle ja saunan lämpöön.

 

su 4.8.

Retriitin viimeisen päivän aamuna olemme valmiita aloittamaan ihanan siirtymän jokilaaksoon. Päästyämme perille saamme vielä kerääntyä yhteisen pöydän äärelle jakamaan sekä pöydän antimet, että kokemukset toistemme kanssa. Kunnes on aika jättää Tenojokilaakso ja Paistunturit, ja jatkaa matkaa kohti uusia seikkailuja monta monituista kokemusta ja elämystä rikkaampana!

——————————————————————————————————-

Joogavaellukselle mahtuu yhteensä 7 osallistujaa. Mökissä majoittautuminen yhteisessä tilassa. Vuodevaatteet sisältyvät hintaan, mutta halutessasi voit ottaa oman makuupussin mukaan. Mökillä on ulkohuussi. Ei juoksevaa vettä. Oman pienen järven rannalla sijaitsevassa mökissä on kaasulämmitin, takka ja tarvittaessa sähkövalo. Mökin välittömässä läheisyydessä myös idyllinen sauna.

Osa joogaharjoituksista tehdään sään salliessa luonnossa, muutoin mökissä tai katetulla terassilla. Joogavaellukselle voit lähteä mukaan, vaikka et olisi aiemmin tehnyt joogaharjoitusta. Osallistuminen edellyttää kuitenkin hyvää peruskuntoa ja -terveyttä (kyky kävellä ryhmän mukana tunturiolosuhteissa vajaa 20 km ja ylittää pieni joki). Mukaan kannattaa pakata neopreenitossut tms. joenylitystä varten.

Kesän 2024 Paistuntureiden joogavaellus

Hinta: Early bird 30.5.2024 mennessä 1080€  –  30.5.2024 jälkeen 1180 €

Hinta ei sisällä matkoja Utsjoelle/Utsjoelta pois.

Ilmoittautuminen & maksaminen:

Huom. early bird hinta 30.5.2024 mennessä ilmoittautuneille!

Maksu suoritetaan kokonaisuudessaan 31.7.2024.

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen joogapaistunturi@gmail.com

 

Ilmoita seuraavat tiedot:

Nimi

Katuosoite

Postinumero & -toimipaikka

Sähköposti

Puhelinnumero

YHTEYSTIEDOT

Harmonia – yoga & nature
Aksana Kurola
aksana@yoganature.fi
044-3131408
Sierijärventie 328
96600 ROVANIEMI

Yoga Nature Lapland