Huskykoti

Meidän kotimme on meille kullan kallis ja haluamme antaa sinulle mahdollisuuden vierailla luonamme.

Suomen Lapissa Rovaniemen pitäjässä Sierijärven rannalla sijaitseva Tuulenpesä on 20 siperianhuskyn, kissan ja meidän nelihenkisen perheemme koti.

Tunnelmallisella vanhalla maatilalla voit kokea luonnon rauhan ja pysähdyksen hetken matkallasi Lapissa.

Tila on rakennettu sodan jälkeen vuonna 1948. Talon pirtissä on veistetty aikoinaan rekiä – nyt suuren uunin ääressä voit rentoutua, jutella ja nauttia olemisesta. Pääset maistamaan paikallisia
luomuherkkuja, kuten suolaisia välipaloja, herkullisia lettuja Lapin marjahilloin tai ihania luomumarjapiiraita yrttiteen, kahvin tai kaakaon kera takkatulen loisteessa. Kesän elinvoima on säilöttynä ruokiin, joita tarjoamme. Myös gluteenittomat, kasvis- ja vegaaniherkkuja saatavilla tilauksesta.

Tilallamme on tarjota kaikki avaimet hyvinvointiin pieni joogasali ja tunnelmallinen sauna sekä mahdollisuus pulahtaa järveen. Talvella pidämme avantoa. Saunahoidoissa käytämme puhtaita Lapin yrttejä ja marjoja.

Entisen tallin ja neljän lehmän navetassa on Antin valokuvagalleria sekä lahjatavaramyymälä, josta tuliaisiksi voi ostaa aitoja suomalaisia tuotteita: Antin sisustuskuvia ja postikortteja sekä käsitöitä ja luonnontuotteita.

Talvisin voit aistia arktista henkeä koiravaljakkoajeluin, hiihtäen tai lumikenkäillen sekä saunoen ja uiden avannossa. Kesäkuukausina voit uida, meloa ja käydä husky vaelluksilla sekä metsäkylvyissä (forest bathing), joissa koemme yhteyden upeaan luontoon. Luonnon yrttejä ja marjoja poimimalla saamme talteen kesän energiaa.

Ihanan rauhaisa Tuulenpesän huskykoti ja kotiretriitti on aivan Rovaniemen kupeessa 13 kilometrin ajon päässä keskustasta.

Hilpeät huskyt -rekiajelu

Matkan pituus: 2,5 km-4km Kesto: n. 1h / 20 min ajon pituus Hinta: 80e aikuinen, 40e lapsi alle 12v

Meillä pääset ajamaan koirarekeä. Ajelu vie meidät oman metsämme siimekseen. Vaikka taival on lyhyt, ehtii siinä jo päästä rekiajelun tunnelmiin. Reitti on paikoin jopa haastava ajettava mutta sitäkin hauskempi. Metsä pelastettu hakkuilta ja suoalueita ennallistetaan hiilinieluksi.

Huom! Pieni ryhmäkoko max 8 henkeä

Reipas rekiretki

Matkan pituus: 8-10km Kesto: 2h / 40min rekiajelua Hinta: 150 e aikuinen, 75e lapsi alle 12v

Tämä on mukava kokemus erityisesti perheille helppona rekiretkenä, sillä meillä aikuiset pääsevät itse ajamaan rekeä. Kierrämme koiravaljakolla Sierijärven rantoja ja nautimme paikallisesta kulttuurimaisemasta. Ajon jälkeen pääset rapsuttamaan koiria.

Huom! Pieni ryhmäkoko max 8 henkeä

 

Mestariluokan rekiretki – joulukuun lopusta

Matkan pituus: 15-25km Kesto: 3-4h / 1,5h rekiajelu Hinta: 250 e aikuinen – kuski ajaa omaa rekeä

Tämä on reissu, jolla opit ajamaan koiravaljakkoa. Aloitamme tutustumalla karvaisiin kavereihimme ja perehtymällä valjakkoajon saloihin. Huolehdimme turvallisuudestasi lähdössä ja saat hyvin aikaa oppia ajamaan rekeä ennen kuin lähdemme haastavimpiin maastoihin vaaroille ja metsän siimekseen. Pysähdymme matkalla tulistelemaan ja nauttimaan lämpimistä. Vaihtoehtona on niin vegaania kuin poromakkaraa purtavaksi.

Ajon jälkeen pääset osallistumaan koirien hoitoon ja hellimiseen.

Huom! Pieni ryhmäkoko max 4 henkeä

 

Tarvittaessa voimme tarjota kuljetukset.


 

YHTEYSTIEDOT

Harmonia – yoga & nature
Aksana Kurola
aksana@yoganature.fi
044-3131408
Sierijärventie 328
96600 ROVANIEMI

Yoga Nature Lapland